Cuba Serrano No.05 300g zrnková káva

Káva Cuba Serrano - 300g Balenie Zrnkovej Kávy
Káva Cuba Serrano - 300g Balenie Zrnkovej Kávy

Cuba Serrano No.05 300g zrnková káva


ATC-JR Kubánska káva má čistú chuť s medovou arómou, ktorá je dopĺňaná jemným nádychom tabaku a čokolády. Káva Cuba Serrano No.05 je vyrobená zo sladkých kávových zŕn, ktoré sa spracovávajú mokrým spôsobom. Tento spôsob spracovania dodáva káve jej jedinečnú chuť a arómu. Zobraziť celý článok
10,20 €
10 bodov do vernostného systému
Nie je na sklade Sledovať dostupnosť
Kód produktu: VP00027 Hmotnosť: 0.3 kg Doprava a platba
ATC-JR Kubánska káva má čistú chuť s medovou arómou, ktorá je dopĺňaná jemným nádychom tabaku a čokolády. Káva Cuba Serrano No.05 je vyrobená zo sladkých kávových zŕn, ktoré sa spracovávajú mokrým spôsobom. Tento spôsob spracovania dodáva káve jej jedinečnú chuť a arómu. Zobraziť celý článok
Výrobca: ATC-JR Kód produktu: VP00027 Hmotnosť: 0.3 kg Doprava a platba

História pestovania kávy na Kube siaha až do roku 1748, kedy boli založené prvotné kávové plantáže. Skutočný rozmach tejto plodiny prišiel v roku 1789, keď francúzski farmári, ktorí utiekli pred povstaním na Haiti, nájdu na Kube útočisko a začali sa venovať pestovaniu kávy s väčším záujmom. Toto obdobie prispelo k hlbšiemu pochopeniu techník pestovania a spracovania kávových plodov.

Kubánska káva Serrano sa výrazne odlišuje od karibských variantov svojím nízkym rastom a rastie v nadmorskej výške približne 1000 metrov nad morom.

Jej charakteristický čistý chuťový profil je výsledkom metódy mokrého spracovania, ktorá jej dodáva bohatú a jemnú arómu s jemným nádychom medového tónu. Ideálne klimatické a pôdne podmienky vytvorili ideálne prostredie pre prosperitu pestovania kávy.

Obdobie pestovania kávy

Obdobie kvitnutia kávovníkov na Kube sa rozprestiera od decembra do mája, pričom samotný zber kávy prebieha v mesiacoch od júla do februára.

Mokrá metóda (washed)

Výroba tejto úchvatnej kávy je umocnená metódou, ktorá rezonuje s tradičnými postupmi. Mokrá metóda, známa aj ako metóda umytia, vyžaduje precízny postup. Po zbere sa odstráni vonkajšia šupka a časť dužiny, a nasleduje fermentácia, kedy sú zrná umiestnené do veľkých nádob s vodou. Po dôkladnom premytí sa zrná rozdelia podľa svojej hustoty – tie kvalitnejšie zostanú na dne, zatiaľ čo menej kvalitné sa preplávajú na hladine.

Následne nasleduje proces sušenia na slnku alebo v špeciálnych sušičkách. Táto metóda je náročná nielen na prácu, ale aj na zdroje – vyžaduje dostatok čistej vody, špecifické vybavenie na odstránenie dužiny a dokonca aj vytváranie vodných kanálov.

Zaujímavosť: Cuba Serrano No.05 obsahuje 100% arabiku, čo predstavuje zlatý štandard v svete kávy.

Parametre
Bez kofeínu Nie
Chuť kávy med , čokoláda , Tabak
Druh kávy Arabica 100%
Forma kávy Zrnková
Hmotnosť 300g
Odroda Typica
Región Santa Clara, Kuba
Spracovanie Washed
Zem pôvodu Kuba
Zloženie kávy Arabika
Spôsob prípravy pre všetky typy príprav
%s ...
%s
%image %title %code %s