Espresso Patronum, zrnková káva 300g
Espresso Patronum, zrnková káva 300g


Espresso Patronum 300g - Limitovaná edícia kávy inšpirovaná svetom fantasy
V každom dúšku kávy Espresso Patronum sa skrýva jedinečný príbeh z kostarických kávových plantáží. Pestovaná v nadmorskej výške 1400-1500 metrov v oblasti Tarrazú pri San José, táto výberová arabika ponúka dokonalú harmóniu chutí.
Príjemne jemný profil s ovocnou aciditou a delikátnymi čokoládovými tónmi, doplnený o náznaky orieškov a kôstkového ovocia, vytvára nezabudnuteľný kávový zážitok.
Bohatá tradícia v limitovanej edícii
Táto limitovaná edícia v štýle najpredávanejšej knižnej série fantasy sveta poteší milovníkov kvalitnej kávy aj vášnivých čitateľov. Za výnimočnou chuťou stojí tradičná mokrá metóda spracovania, pri ktorej sa zrná fermentujú vo vode a následne triedia podľa hustoty. Výsledkom je čistá, výrazná chuť, ktorá sa rozvíja s každým dúškom.
Vulkanická pôda a ideálna klíma oblasti Tarrazú vytvárajú dokonalé podmienky pre rast kávovníkov. Obdobie sucha od decembra do apríla, kedy prebieha aj zber, strieda obdobie dažďov od mája do novembra, čo dáva káve jej charakteristický chuťový profil.
Zloženie
- 100% arabika
Bez kofeínu | Nie |
---|---|
Chuť kávy | kôstkové ovocie , čokoláda , oriešky |
Druh kávy | Arabica 100% |
Forma kávy | Zrnková |
Hmotnosť | 300g |
Odroda | Caturra , Catuai |
Región | Tarrazú, Kostarika |
Spracovanie | Washed |
Zem pôvodu | Kostarika |
Zloženie kávy | arabika |
Spôsob prípravy | espresso |

Zrnková káva - tajomstvá výberu a prípravy
Kvalitná zrnková káva ponúka výnimočný chuťový zážitok, ktorý instantné alternatívy nedokážu nahradiť. V tomto článku sa dozviete všetko potrebné o výbere, skladovaní a príprave zrnkovej kávy.
Spoznáte hlavné druhy kávových zŕn, ich chuťové vlastnosti a faktory, ktoré ovplyvňujú kvalitu kávy. Nájdete tu odborné rady na prípravu rôznymi metódami, od espresso strojov až po french press, a tipy, ako predísť bežným chybám.