India Monsooned No.07 300g zrnková káva
India Monsooned No.07 300g zrnková káva
Káva z Indie má bohatú chuť s orieškovou arómou, ktorá je dopĺňaná korenisto-drevitými tónmi, ako je sladké drievko či koriander. Káva India Monsooned No.07 je vyrobená zo kávových zŕn, ktoré sa pestujú v regióne Chikmagalur v štáte Karnataka. viac
Kód produktu: VP00029 Hmotnosť: 0.3 kgDoprava a platba
Káva z Indie má bohatú chuť s orieškovou arómou, ktorá je dopĺňaná korenisto-drevitými tónmi, ako je sladké drievko či koriander. Káva India Monsooned No.07 je vyrobená zo kávových zŕn, ktoré sa pestujú v regióne Chikmagalur v štáte Karnataka. viac
Kód produktu: VP00029 Hmotnosť: 0.3 kgDoprava a platba
Káva Monsooned Malabar pochádza z Indie, konkrétne z regiónu Chikmagalur v štáte Karnataka. Pestuje sa vo výškach medzi 1100 až 1200 metrov nad morom a zber probíha od októbra do februára. Monsooned Malabar je známa svojou nízkou aciditou a bohatou chuťou, v ktorej dominujú tóny orechov a korenia, ako je sladké drevo a koriander.
Káva tiež charakterizuje jemná sladkosť a plné telo. Je obľúbená medzi ľuďmi, ktorí uprednostňujú espresso bez výraznej kyseliny. Okrem toho sa káva Monsooned Malabar dobre hodí do zmesi s ovocnými kávami, ako sú napríklad Castillo z Kolumbie alebo Sidamo z Etiópie.
História tejto kávy siaha späť viac ako 400 rokov, kedy moslimský pútnik Baba Budan zaviezol zo Svätej zeme do Indie sedem cenných kávových semienok. Tieto semienka zasadil v horskom prostredí oblasti Chikmagalur, kde sa neskôr vyvinul jedinečný kávový priemysel. V roku 1840 začali Briti zakladať kávové plantáže po celej južnej Indii, čím krajina získala postavenie významného producenta kávy.
Tropické podnebie, vysoké nadmorské výšky, slnečné svahy, hojné zrážky a pôda bohatá na živiny v oblasti Chikmagalur vytvorili ideálne podmienky pre pestovanie výnimočnej kávy.
Ďalšie zaujímavosti o káve Monsooned Malabar:
- Je vyrobená z najväčších a najkvalitnejších zŕn kávy typu AA.
- V regióne Chikmagalur s ideálnymi klimatickými podmienkami rastie na pôde bohatej na živiny.
- Jej nízka acidita je výsledkom špeciálneho spracovania zŕn, ktoré sú sušené počas monzúnových dažďov.
- Káva Monsooned Malabar je obľúbená pre svoju bohatú chuť a je ideálna pre tých, ktorí preferujú espresso bez výraznej kyseliny.
Monzúnové spracovanie (monsooned)
Tento jedinečný proces, ktorý sa kedysi odohrával počas dlhých námorných plavieb sa teraz simuluje metódou známou ako „monzúnový proces“. Zŕnka kávy spracované touto metódou sú uskladnené vo vrstvách v tehlových alebo betónových skladoch.
Počas monzúnových mesiacov (jún až september) sú tieto sklady otvorené a zrná kávy sú pravidelne prehrabávané, aby boli vystavené vlhkému monzúnovému vetru z Arabského mora, ktorý prináša so sebou pobrežný Malabar. Vplyvom tohto procesu sa zrná zväčšujú až dvojnásobne, menia farbu a získavajú jedinečnú chuť, ktorá je dôsledkom interakcie s prírodnými silami.
Zrnková káva India Monsooned No.07 pozostáva zo 100% arabiky, ktorá predstavuje zlatý štandard v svete kávy.
Chuť | korenie, drevo |
---|---|
Druh kávy | 100% Arabica |
Forma kávy | zrnková |
Hmotnosť | 300g |
Odroda | Kent, S.795, Catimor, Selection 9 |
Región | Karnataka, India |
Spracovanie | monsooned |