Kávoláda Gentleman - Biela čokoláda s kávou
Kávoláda Gentleman - Biela čokoláda s kávou


Kávoláda Gentleman je unikátny produkt, ktorý sme vytvorili v spolupráci s 1. výrobcom českej „Bean to Bar“ čokolády. Jedná sa o bielu čokoládu s kávou. Toto 50 g balenie obsahuje 12 g kávy, čo predstavuje 1 šálku espressa.
Od bôbov k čokoláde
Kakaové bôby, z ktorých sa vyrába čokoláda, rastú na kakaovníkoch, ktorým sa darí len v pásme medzi 20. stupňom južnej a severnej šírky. Od Peru po Mexiko, od Madagaskaru po Nigériu, od Fidži po Filipíny. Stromy kvitnú a plodia súčasne po celý rok. Ich dužinaté plody so silnou tvrdou šupkou obsahujú 20 až 50 kakaových bôbov, ktoré sa po zbere nechajú niekoľko dní fermentovať. Pri správnej fermentácii sa dotvára chuťový profil kakaa. Kvasenie prebieha v drevených škatuliach prikrytých banánovými listami. Potom bôby čaká sušenie na slnku a transport. V čokoládovni sa bôby najprv roztriedia, upražia, aby stratili vlhkosť, a zbavia sa šupky. Následne sa uložia do mlynu s kamennými valcami, kde sa drvia. V tomto kroku sa k bôbom pridáva kakaové maslo, prípadne cukor a iné ingrediencie, ako je káva. Zmes putuje do konšovacieho stroja na zjemnenie a potom do nádob, kde sa necháva odležať niekoľko týždňov. V posledných krokoch nasleduje temperovanie, čo je proces rozpúšťania a prudkého ochladzovania kakaovej hmoty, ktoré dodáva čokoláde trvanlivosť a hladký povrch. Teraz stačí už len naliať hmotu do formy, nechať stuhnúť, zabaliť a čokoláda je na svete.
S kávou o káve a whisky
Káva v tejto čokoláde pochádza z kávovníka arabského (arabika). Tieto vždy zelené kry rastú medzi obratníkmi Kozorožca a Raka. Kávovníky dorastajú do výšky 3 - 6 metrov, avšak kvôli zberu sa zastrihávajú do výšky cca 2 metre. Okrúhle plody červenej alebo žltej farby (kávové čerešne) sa oberajú ručne alebo strojovo. Káva použitá v Kávoláde Gentleman pochádza z Brazílie. Po zbere sú celé plody sušené na slnku. Vďaka dužine, ktorá obklopuje dve jadrá (kávové zrná), prebiehala počas sušenia v každom plode prirodzená fermentácia, ktorá vo výsledku zrnám dodáva sladkosť. Po sušení plody pokračujú do mlynu, kde sa oddelia zrná od dužiny a šupky (pergamino) a následne sú pripravené na balenie a transport priamo k nám, do bratislavskej pražiarne DOBRAKAVA.
Hoci naša káva neobsahuje žiaden alkohol, má výraznú vôňu po whisky. Ako ju získa? Jednoducho kávu vložíme do dubových sudov, v ktorých predtým whisky zrela. Po odležaní káva preberá vôňu a chuť whiskey aj drevité tóny sudu, ktoré dopĺňajú jej krémovú sladkosť. Šálku lahodnej barikovej kávy si tak teraz môžete vychutnať aj v tuhom skupenstve, ktoré má podobu tejto originálnej pochúťky.
Zloženie: kakaové maslo 40 %, trstinový cukor, sušené mlieko, pražené kávové zrná 24 % (12g). Môže obsahovať stopy lieskových orechov a mandlí.
Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C.
Remeselná výroba JORDIS, Česká republika.
Hmotnosť: 50 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 2860 kJ / 640 kcal
Tuky: 50 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 29 g
Sacharidy: 44 g z toho cukry: 40 g
Bielkoviny: 5 g
Soľ: 0,08 g
Distribútor: ATC-JR, s.r.o., Vsetínska cesta 766, 020 01 Púchov
OLD:
Kávoláda je zaujímavým spojením bielej čokolády a špičkovej kávy, ktoré vzniklo v spolupráci slovenského výrobcu kávy a českého výrobcu čokolády. Tento unikátny produkt vás prenesie na cestu od kakaových bôbov až po čokoládu.
Predstavuje jedinečný produkt, ktorý vám ponúka výnimočnú chuť a aromu. Záruka vysokej kvality je česká "Bean to Bar“ čokoláda.
Objavte lahodnú kávu s Kávoláda Originál 50g:
Biela čokoláda s kávou, ktorú predstavuje Kávoláda Originál 50g je považovaná za skutočne unikátnu vo svete čokoládových lahôdok. Ako určite viete, základom každej čokolády sú kakaové bôby, ktoré sa rodia na kakaovníkoch v pásme medzi 20. stupňom južnej a severnej šírky. Tieto stromy kvitnú a plodia po celý rok, pričom ich plody skrývajú práve kakaové bôby.
Po zbere sa tieto bôby nechajú fermentovať niekoľko dní, čo dotvára chuťový profil kakaa. Potom nasleduje sušenie na slnku a transport do čokoládovne. Tam sa bôby roztriedia, upražia a zbavia sa šupky.
Následne sa drvia v mlyne s kamennými valcami a pridáva sa kakaové maslo, prípadne cukor a iné ingrediencie, ako je káva.
Zaujímavosť: Úžasný produkt pre všetkých, milovníkov kávy a čokolády. Táto kombinácia je zážitkom, ktorý spája chuť kávy a sladkosť bielej čokolády.
Zmes putuje do konšovacieho stroja na zjemnenie a potom sa nechá odležať niekoľko týždňov. V posledných krokoch nasleduje temperovanie, čo je proces rozpúšťania a prudkého ochladzovania kakaovej hmoty, čo dodáva čokoláde trvanlivosť a hladký povrch. Nakoniec sa hmota naleje do formy, nechá stuhnúť, zabaliť a čokoláda je hotová.
Káva, ktorá sa nachádza v Kávoláde Originál 50g, je dopestovaná na 1. slovenskej plantáži „El Colibrí“ v Kolumbii. Táto plantáž sa nachádza v nadmorskej výške približne 1800 m a je situovaná v krásnom horskom prostredí v blízkosti mesta Popayán.
Zaujímavosť: Na jednom kávovníku z tejto plantáže sa priemerne za rok urodí 2,5 kg plodov, čo znamená asi 35 kvalitných espresso šálok.
Prežite jedinečný kávový zážitok s Kávoláda Originál 50g
Kávoláda Originál 50g je teda výnimočným produktom, ktorý vám ponúka jedinečný kávový zážitok. Jeho vysoká kvalita a unikátna kombinácia bielej čokolády s kávou ju robia neodolateľným pre všetkých milovníkov kávy. Ak chcete zažiť lahodnú chuť a vôňu tejto kávy, neváhajte a vyskúšajte Kávoláda Originál 50g ešte dnes.
Cesta od kakaových bôbov k čokoláde
Kávoláda je zložená z kakaového masla, trstinového cukru, sušeného mlieka a pražených kávových zŕn z plantáže El Colibrí. Táto lahôdka ponúka energetickú hodnotu 2643 kJ / 634 kcal na 100 g, s 48 g tukov, 46 g sacharidov a 4 g bielkovín. Kávoláda je výrobkom remeselného výrobcu JORDIS v Českej republike.
Zloženie:
kakaové maslo 40 %, trstinový cukor, sušené mlieko, pražené kávové zrná z plantáže El Colibrí 18 % (9 g).
Upozornenie:
- Môže obsahovať stopy lieskových orechov a mandlí
- Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C.
Chcete zažiť niečo skutočne výnimočné?
Kávoláda, úžasný produkt pre všetkých, ktorí milujú kávu a čokoládu