Zelená káva BRAZIL YELLOW BOURBON, zrnková káva 1kg

Zelená káva BRAZIL YELLOW BOURBON, zrnková káva 1kg

Zelená káva BRAZIL YELLOW BOURBON, zrnková káva 1kg


ATC-JR Táto výberová arabika rastie v prostredí s priemernou teplotou 19°C a optimálnymi zrážkami, čo sa odráža na jej vynikajúcej kvalite. Spracovaná je šetrnou honey metódou, ktorá zvýrazňuje prirodzenú sladkosť a krémovú chuť kávy. Starostlivý proces sušenia na slnku dodáva káve jej charakteristický profil. Zobraziť celý článok
19 €
19 bodov do vernostného systému
Skladom viac ako 5 ks
Kód produktu: VP990000047 Hmotnosť: 1 kg Doprava a platba
ATC-JR Táto výberová arabika rastie v prostredí s priemernou teplotou 19°C a optimálnymi zrážkami, čo sa odráža na jej vynikajúcej kvalite. Spracovaná je šetrnou honey metódou, ktorá zvýrazňuje prirodzenú sladkosť a krémovú chuť kávy. Starostlivý proces sušenia na slnku dodáva káve jej charakteristický profil. Zobraziť celý článok
Výrobca: ATC-JR Kód produktu: VP990000047 Hmotnosť: 1 kg Doprava a platba

Honey spracovaná arabika s výnimočnou sladkosťou

Túžite po káve, ktorá vás očarí svojou prirodzenou sladkosťou a krémovou chuťou? Zelená káva BRAZIL YELLOW BOURBON je skutočným pokladom z vysokohorských plantáží Brazílie.

Čo robí kávu Yellow Bourbon tak výnimočnou?

Je to kombinácia troch kľúčových faktorov - špeciálna odroda Yellow Bourbon, dokonalé pestovateľské podmienky a unikátny spôsob spracovania honey metódou.

Predstavte si prostredie, kde káva rastie - nadmorská výška 1100 až 1500 metrov, priemerná teplota 19°C a pravidelné zrážky medzi 1800 až 2000 mm ročne.

Práve tieto podmienky vytvárajú dokonalé mikroklíma pre pomalé dozrievanie kávových čerešní. Pomalý rast umožňuje vývoj komplexných cukrov v zrnách, čo sa neskôr prejaví v šálke ako prirodzená sladkosť a krémová chuť.

Zelená káva BRAZIL YELLOW BOURBON sa spracováva špeciálnou yellow honey metódou.

Ako tento proces prebieha?

Po zbere sa z kávových čerešní odstráni šupka, ale približne 50-75% dužiny zostáva na zrnách počas sušenia. Táto dužina obsahuje prírodné cukry, ktoré počas sušenia na slnku prirodzene prenikajú do zŕn a vytvárajú charakteristickú sladkú chuť. Sušenie trvá niekoľko dní a vyžaduje si neustálu kontrolu, aby sa dosiahla optimálna vlhkosť.

Výsledkom tohto precízneho procesu je káva s jasným a čistým chuťovým profilom. V šálke objavíte vyvážené telo s výraznou krémovou textúrou a prirodzenou sladkosťou, ktorá pripomína jemný karamel. Absencia výraznej kyselosti robí túto kávu vhodnou pre celodenné popíjanie.

Tip: Pre zvýraznenie krémovej textúry a sladkosti skúste kávu pripraviť ako espresso alebo v moka konvičke. Teplota vody by nemala presiahnuť 94°C, aby sa zachovali všetky jemné chuťové odtiene.

Honey metóda sa delí podľa množstva odstránenej dužiny na:

  • White honey: 80 - 90 % (alebo až 100 %), dĺžka sušenia pár dní
  • Yellow honey: 50 - 75 %, dĺžka sušenia pár dní
  • Red honey: 0 - 50 %, dĺžka sušenia 1 - 2 týždne
  • Black honey: minimum, dĺžka sušenia min. 2 týždne

Zloženie:

  • 100 % arabika, výberová

Zelená káva je nepražená a nemôžete jednoducho nasypať do bežného kávovaru ako klasickú praženú kávu. Zelené kávové zrná sú totiž surovinou, ktorá vyžaduje špeciálny prístup a pred samotným použitím ich odporúčame najskôr upražiť.

Parametre
Bez kofeínu Nie
Chuť kávy oriešková , citrusová , čajová
Druh kávy Arabica 100%
Forma kávy Zrnková
Hmotnosť 1kg
Odroda yellow Bourbon
Spracovanie Honey
Zem pôvodu Brazília
Zloženie kávy Arabika
Spôsob prípravy pre všetky typy príprav
%s ...
%s
%image %title %code %s