Zelená káva ETHIOPIA SIDAMO, zrnková káva 1kg
Zelená káva ETHIOPIA SIDAMO, zrnková káva 1kg

Pestovaná v nadmorskej výške až 1800 metrov, kde každé zrno získava svoj jedinečný charakter. Spracovaná šetrnou mokrou metódou, ktorá zabezpečuje najvyššiu kvalitu a čistotu chuti. V šálke objavíte zamatové telo s výraznými ovocnými tónmi a dlhou korenistou dochuťou. Zobraziť celý článok
Kód produktu: VP560000012 Hmotnosť: 1 kgDoprava a platba

Pestovaná v nadmorskej výške až 1800 metrov, kde každé zrno získava svoj jedinečný charakter. Spracovaná šetrnou mokrou metódou, ktorá zabezpečuje najvyššiu kvalitu a čistotu chuti. V šálke objavíte zamatové telo s výraznými ovocnými tónmi a dlhou korenistou dochuťou. Zobraziť celý článok
Kód produktu: VP560000012 Hmotnosť: 1 kgDoprava a platba
Prémiová arabika z kolísky kávy - chuť, ktorá rozpráva príbeh
Keď sa povie Etiópia, milovníci kávy spozornejú. Práve tu, v krajine, kde sa káva zrodila, sa pestuje jedna z najvýnimočnejších arabík sveta. Zelená káva ETHIOPIA SIDAMO je ako drahokam medzi kávami - každé zrno v sebe nesie príbeh starostlivého pestovania a jedinečných podmienok vysokohorského prostredia.
Predstavte si ranný východ slnka nad horami Sidamo, kde v nadmorskej výške 1100 až 1800 metrov dozrievajú kávové čerešne v ideálnej rovnováhe teploty a vlhkosti.
Čím je táto káva taká výnimočná?
Je to kombinácia tradičného pestovania a moderného spracovania. Zelená káva ETHIOPIA SIDAMO prechádza šetrnou mokrou metódou spracovania, ktorá pripomína jemné kúpele pre kávové zrná.
Pri tejto metóde sa zrná najprv zbavia šupky a časti dužiny, následne podstúpia prirodzenú fermentáciu vo vode. Je to ako keď necháte dobré víno dozrieť - každé zrno dostane čas vyvinúť svoje najlepšie vlastnosti.
Tip: Pre dosiahnutie najlepšej chuti odporúčame kávu pomlieť tesne pred prípravou. Ideálna teplota vody by mala byť medzi 92-96°C, aby sa uvoľnili všetky chuťové a aromatické látky.
Chuťový profil tejto kávy
Základom je zamatové telo, ktoré vytvára príjemnú plnosť v ústach. Nad ním sa vznášajú živé ovocné tóny, pripomínajúce čerstvé citrusy a lesné bobuľové ovocie. Celý zážitok završuje dlhá, rafinovaná korenistá dochuť, ktorá na jazyku zostáva ako príjemná spomienka.
Kvalita Grade 2 nie je len číslo - je to záruka precíznosti. Pri mokrom spracovaní sa zrná prirodzene rozdelia podľa hustoty, pričom tie najkvalitnejšie klesnú na dno. Je to ako prirodzená selekcia, kde prežijú len tie najlepšie.
Zaujímavosť: Mokrá metóda spracovania síce vyžaduje viac zdrojov a času, ale výsledkom je čistejšia a jasnejšia chuť kávy s menším množstvom horkých tónov.
Zloženie:
- 100 % arabika, výberová
Zelená káva je nepražená a nemôžete jednoducho nasypať do bežného kávovaru ako klasickú praženú kávu. Zelené kávové zrná sú totiž surovinou, ktorá vyžaduje špeciálny prístup a pred samotným použitím ich odporúčame najskôr upražiť.
Chuť kávy | čokoládová, korenistá, kôstkové ovocie, jazmínová |
---|---|
Druh kávy | Arabica 100% |
Forma kávy | Zrnková |
Hmotnosť | 1kg |
Odroda | Heirloom |
Požadované vlastnosti | Zelená káva |
Región | Sidamo |
Spracovanie | Washed |
Spôdob prípravy | pre všetky typy príprav |
Zem pôvodu | Etiópia |
Zloženie kávy | Arabika |
Chuť kávy | čokoládová, korenistá, kôstkové ovocie, jazmínová |
---|---|
Druh kávy | Arabica 100% |
Forma kávy | Zrnková |
Hmotnosť | 1kg |
Odroda | Heirloom |
Požadované vlastnosti | Zelená káva |
Región | Sidamo |
Spracovanie | Washed |
Spôdob prípravy | pre všetky typy príprav |
Zem pôvodu | Etiópia |
Zloženie kávy | Arabika |